Vráťte sa späť v čase s týmto typickým bufetovým šalátom, ktorý u nás prežil už niekoľko desaťročí, čo svedčí o jeho obľúbenosti. Môžeme ho zaradiť do klasického českého kulinárskeho repertoáru.
Čo budeme potrebovať
- 400 g šunkovej salámy
- 180 g kyslých uhoriek (nakrájaným nadrobno)
- 60 g hrášku z plechovky
- ½ cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 300 g majonézy
- 20 g horčica
- Lyžička octu
- 10 g krupicového cukru
- Lyžička worcesterskej omáčky
- Lyžička korenia
- Soľ (podľa chuti)
Postup
- Salámu si nakrájame na malé kocky alebo rezančeky
- Kyslé uhorky taktiež nakrájame na veľmi malé kocky
- Spoločne vložíme do misy
- Pridáme odkvapkaný hrášok a nakrájanú cibuľu
- Spoločne premiešame a začneme pridávať korenie
- Začneme s worcesterom, potom pridávame horčicu, cukor, ocot, korenie
- Ingrediencie zmiešame a pridáme majonézu
- Šalát ochutnáme a podľa chuti dosolíme
- Pozor, aby sme šalát nepresolili, saláma aj majonéza sa môžu líšiť v množstve soli, ktorú obsahujú
- Šalát nakoniec necháme odležať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc
Šalát môžeme zálievkou dochutiť ihneď, a potom ho umiestniť do chladničky, kde sa chute krásne rozležia a vyniknú. Po pár hodinách alebo dokonca na druhý deň, šalát bude chutiť úplne inak a chlebíčky sa vám rozplynú na jazyku.