Zaváranie bravčového mäsa do pohárov

Zaváranie bravčového mäsa do pohárov

Nie vždy je čas na varenie a preto sa vám bude hodiť mať doma už predpripravené mäso. Nakladanie do pohárov je asi ten najčastejší variant, poďme sa na ňu teda pozrieť!

Budete potrebovať

  • bravčové mäso – záleží na vašom výbere
  • prevarenú vodu alebo bravčový vývar
  • masť na vymazanie pohárov
  • zaváracie poháre
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Najskôr si pripravte zaváracie poháre, ktoré riadne sterilizujte.
  • Medzitým si dajte variť bravčový vývar a nechajte vychladnúť.
  • Bravčové mäso očistite, zbavte šliach, kostí, tuku (malé množstvo však ponechajte).
  • Nakrájajte mäso na kocky – 2 x 2 centimetre, nasoľte, oprite a vložte do chladničky na 24 hodín odležať.
  • Nasledujúci deň zaváracie poháre vymažte škvarenou masťou.
  • Pamätajte na to, že poháre musia byť čisté a suché – neutierajte ich utierkou, nechajte ich voľne vysušiť.
  • Mäso vkladajte do pohárov tak, aby bolo naozaj na sebe natlačené – podsypávajte trochou soli, tým mäso zakonzervujete.
  • Surové mäso vkladajte do polovice pohára a do ¾ pohára dolejte studený mäsový vývar.
  • Okraje pohárov utrite papierovou utierkou a zaviečkujte.
  • Poháre vložte do zaváracieho hrnca tak, aby sa nedotýkali – najlepšie 1 centimeter od seba.
  • Podlejte ich do ⅓ pohárov vodou a varte na 98-100 stupňov jednu hodinu.
  • Akonáhle je hotovo, poháre nechajte vychladnúť do ďalšieho dňa.
  • Druhý deň pohára znova povarte – jednu hodinu na 98 – 100 stupňov.
  • Po uvarení poháre vytiahnite a nechajte vychladnúť.
  • Skladujte pri chladnej teplote v tmavom mieste.
Nakladané bravčové mäso v zaváracích pohároch.
zdroj: paleoleap.com

Pripravili sme si pre vás aj tie najlepšie recepty a tipy na zaváranie surového mäsa . Vyskúšajte varianty nakladania do pohárov, v rúre, ale aj do plechoviek.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.