Ideálna kombinácia zavareného mäsa „po domácku“ je bravčový bôčik s bravčovou plecou. Zbiehajú sa vám sliny? Potom sa inšpirujte naším receptom!
Budete potrebovať
- 1,5 bravčové pliecko
- 1,5 bravčového bôčika
- rýchlosol
- vodu
- zaváracie poháre s viečkami
Postup prípravy
- Mäso najskôr očistite, odstráňte kosti, šľachy a prebytočný tuk.
- Zľahka opláchnite a nakrájajte mäso na kocky – ideálne 2 x 2 centimetre.
- Mäso zmiešajte s rýchlosolou – napríklad Praganda, soľ poriadne do mäsa votrite.
- Kocky začnite plniť do vopred sterilizovaných pohárov.
- Dolejte do pohárov vodu – do ¾ pohára.
- Okraje pohárov poriadne utrite papierovou utierkou, aby ste sa zbavili mastnoty.
- Priložte viečka a poriadne uzavrite.
- Varte úplne potopené poháre 2 hodiny na 98 stupňov.
- Ďalší deň vodu opäť priveďte do varu a varte ešte ďalšiu hodinu pri miernom vare.
- Poháre nechajte vychladnúť a potom uskladnite.