Konzervovanie bravčového vo vlastnej šťave

Konzervovanie bravčového vo vlastnej šťave

Šťavnaté bravčové mäsko je obľúbená lahôdka, ktorú nepohrdne snáď nikto. Naložte si ho vo vlastnej šťave a celá rodina sa po ňom bude môcť utĺcť!

Budete potrebovať

  • bravčovú pliecko, krkovicu a bôčik
  • mäsový vývar alebo prevarenú vodu
  • soľ
  • bylinky, korenie

Postup prípravy

  • Mix bravčového mäsa očistite, zľahka prepláchnite a nakrájame na veľké kocky.
  • V mise mäso zmiešajte so soľou, čiernym korením, drvenou rascou a sušenými bylinkami – záleží na vašom výbere.
  • Pridajte studený vývar alebo prevarenú vodu, premiešajte a nechajte v chladničke odležať aspoň 12 hodín.
  • Medzitým si pripravte zaváracie poháre a viečka, ktoré riadne sterilizujte a nechajte vysušiť.
  • Poháre začnite plniť mäsom a do ¾ pohára vývarom či vodou – mäso musí byť ponorené.
  • Okraje pohárov zbavte mastnoty a uzavrite viečkami.
  • Bravčové mäso sterilizujeme v dvoch fázach – každý deň jedenkrát.
  • Prvý deň zavárajte pri teplote 100 stupňov počas jednej hodiny a ďalší deň 95 stupňov počas jednej hodiny.
  • Vychladnuté poháre skladujte v chlade a tme.
Kúsky mäsa zavarené vo vlastnej šťave v pohároch.
zdroj: geisha666blog.wordpress.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.