Kto by nepoznal skvelý bravčový guláš alebo iné pochutiny z tohto druhu mäsa? Ale taký bravčový vývar – to je skvelým liekom na všetky neduhy!
Zavarený bravčový vývar
Budete potrebovať
- 1 kg bravčové kotlety
- 500 g bravčových rebier
- 2 mrkvy
- 2 petržlenu
- 2 cibuľa
- ½ zeleru
- ¼ póru
- soľ, korenie, bobkový list, nové korenie
Postup prípravy
- Mäso aj kosti umyte a zbavte nečistôt.
- Vložte do veľkého hrnca a zalejte vodou.
- Vodu osoľte a priveďte do varu.
- Nechajte variť asi 45 minút a potom do hrnca pridajte nakrájanú a očistenú zeleninu a korenie a varte hodinu.
- Akonáhle je vývar hotový, preceďte ho, mäso oberte.
- Do vopred pripravených pohárov vlejte horúci vývar a zaviečkujte.
- Varte na 100 stupňov po dobu jednej hodiny.
- Ďalší deň varte znova – 100 stupňov 45 minút.
- Poháre nechajte vychladnúť a uskladnite.