Pripravte si jednoduchý nálev, vďaka ktorému vaše klobásy vydržia v špajze pekne dlho a navyše budú stále chutné a šťavnaté!
Budete potrebovať
- 1 l vody
- 40 g soli
- korenie
Postup prípravy
- Vodu vlejte do hrnca, prisypte soľ, korenie a môžete podľa chuti pridať papriku s bobkovým listom.
- Nechajte prejsť varom a vychladnúť.
Najobľúbenejším spôsobom konzervovania zostáva to do pohárov. Je jednoduché, účinné as naším návodom ho hravo zvládnete aj vy!
Budete potrebovať
- klobásy
- nálev viď recept vyššie
- zaváracie poháre s viečkami
Postup prípravy
- Najskôr si pripravte poháre – sterilizujte ich aj s viečkami a nechajte ich voľne usušiť.
- Potom do pohárov vkladajte klobásy – tlačte ich na seba, aby sa vám do pohárov vliezlo väčšie množstvo klobás.
- Zalejte klobásy nálevom – je potrebné, aby klobásy boli v náleve úplne ponorené.
- Otrite okraje pohárov papierovou utierkou a poriadne zaviečkujte.
- Vložte poháre do zaváracieho hrnca – skladajte ich 1 centimeter od seba.
- Varte na 90 stupňov po dobu jednej hodiny.
- Potom nechajte poháre vychladnúť a uskladnite do chladnej a tmavej komory.
Inšpirujte sa tiež našimi receptami na zaváranie údeného mäsa . Doprajte si tú skvelú chuť kedykoľvek vás len napadne!