Údené klobásy patria medzi tie najchutnejšie a niet divu! Aj túto pochúťku si môžete naložiť. Chcete vedieť ako? Tak sa na to poďme spoločne pozrieť.
Budete potrebovať
- údené klobásy
- vodu, vývar alebo nálev
- zaváracie poháre s viečkami
- zavárací hrniec s teplomerom
Postup prípravy
- Dôležité je, poháre na zaváranie poriadne sterilizovať, to isté aj viečka.
- Akonáhle sú poháre suché, vložte do nich vodorovne údené klobásy.
- Do pohára vlejte iba 0,05 litra vody.
- Okraje pohárov zbavte mastnoty a poriadne viečka utiahnite.
- Poháre skladajte 1 centimeter od seba do zaváracieho hrnca.
- Zavárajte po dobu jednej hodiny na 90-95 stupňov.
- Nechajte poháre vychladnúť a uskladnite.
Chcete nakladané bravčové mäso ? Je to skvelá voľba pre všetkých „mäsožravcov“. Inšpirujte sa našimi TOP receptami!