Klobásy sú skvelou pochúťkou na všetky spôsoby, pozrite sa na pár receptov, ktoré si môžete jednoducho pripraviť:
Nakladané klobásy v octe
Budete potrebovať
- biely ocot
- vodu
- soľ
- chilli papričky alebo cesnak
- korenie podľa chuti
Množstvo surovín závisí od vašej chuti, väčšinou sa udáva pomer vody a octu 1:1.
Postup prípravy
- Najskôr začnite tým, že si prichystáte potrebný počet zaváracích pohárov a sterilizujete ich aj s viečkami.
- Pripravte si nálev – do hrnca vlejte silný biely ocot, spolu so soľou, korením, pridajte celé chilli papričky alebo strúčiky cesnaku, záleží na vašom vkuse.
- Naplňte sterilizované poháre voľne varenými klobásami a potom na ne nalejte vriaci roztok.
- Klobásy úplne ponorte.
- Uzavrite poháre a nechajte ich vychladnúť.
- Klobásy takto môžu zostať po dobu jedného roka, ale najlepšie ich spotrebovať do troch až štyroch mesiacov.