Konzervovanie brusníc klasickým spôsobom

Konzervovanie brusníc klasickým spôsobom

Pokiaľ máte zavárací hrniec, jednoducho si brusnice zavarte v ňom podľa nášho návodu.

Budete potrebovať

  • brusnice
  • cukor
  • korenie
  • zaváracie poháre
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Brusnice opláchnite a preberte.
  • Nachystajte si požadovaný počet pohárov na zaváranie a sterilizujte ich.
  • Do väčšieho hrnca dajte brusnice a cukor.
  • Zmes varte pomaly – pokiaľ brusnice nezískajú potrebnú sklovitosť.
  • Potom ich vytiahnite – pomôže vám sitko
  • Šťavu ešte varte ďalších 6 minút – pridajte do nej korenie – škoricu s klinčekmi (badiánom).
  • Brusnicami naplňte zaváracie poháre a prelejte ich uvarenou šťavou, ktorú ste nechali vychladnúť.
  • Starostlivo zaviečkujte a vložte do zaváracieho hrnca.
  • Skladajte ich asi 1 centimeter od seba – zalejte ich vodou tak, aby boli celé vo vode.
  • Varte 20 minút na 80 stupňov.
  • Po vytiahnutí ich obráťte viečkom dole a nechajte vychladnúť.
  • Skladujte v temnom a chladnom mieste.
Brusnice naložené v zaváracom pohári a naberané lyžicou.
zdroj: growforagecookferment.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.