Najjednoduchším typom zavárania čučoriedok je práve vo vlastnej šťave. Inšpirujte sa týmto receptom a dajte vedieť, ako svoje dielo v zime využijete.
Ingrediencie
- 1 kg čučoriedok
- cukre podľa chuti
Postup
- Čučoriedky najskôr oberte od lístočkov, potom ich prepláchnite vlažnou vodou a nechajte odkvapkať.
- Všetky čučoriedky naplňte do čistých pohárov, navrch nasypte lyžicu cukru a potom poháre poriadne uzavrite viečkami.
- Do hlbokého plechu dajte utierku, ktorou zalejete pár cm vody.
- Na utierku položte viečkami dole poháre naplnené čučoriedkami a sterilujte pri 80 °C asi 30 minút.
- Po 30 minútach vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Zavareniny uchovávajte v chlade.
Namiesto zavárania čučoriedok, skúste naše recepty na čučoriedkové smoothie ! Skvelé na desiatu alebo len tak na chuť.