Čučoriedky vo vlastnej šťave

Čučoriedky vo vlastnej šťave

Najjednoduchším typom zavárania čučoriedok je práve vo vlastnej šťave. Inšpirujte sa týmto receptom a dajte vedieť, ako svoje dielo v zime využijete.

Ingrediencie

  • 1 kg čučoriedok
  • cukre podľa chuti

Postup

  • Čučoriedky najskôr oberte od lístočkov, potom ich prepláchnite vlažnou vodou a nechajte odkvapkať.
  • Všetky čučoriedky naplňte do čistých pohárov, navrch nasypte lyžicu cukru a potom poháre poriadne uzavrite viečkami.
  • Do hlbokého plechu dajte utierku, ktorou zalejete pár cm vody.
  • Na utierku položte viečkami dole poháre naplnené čučoriedkami a sterilujte pri 80 °C asi 30 minút.
  • Po 30 minútach vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Zavareniny uchovávajte v chlade.
Sterilované čučoriedky v zaváracom pohári ako marmeláda.
Zdroj: thecozyapron.com

Namiesto zavárania čučoriedok, skúste naše recepty na čučoriedkové smoothie ! Skvelé na desiatu alebo len tak na chuť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.