Pripraviť si takúto prílohu považuje mnoho ľudí takmer za vedu, ale je to jednoduchšie, než sa zdá. Keď na to pôjdete pomaly, zvládnete to ľavou zadnou. Omrknite tiež recepty na bezlepkové palacinky .
Ingrediencie:
- 1 hrnček mandľovej múky
- 1 hrnček tapiokového škrobu
- 1/4 lyžičky morskej soli
- 1 veľké vajcia
- 4 veľké vaječné žĺtky
- Trochu bezlepkovej viacúčelovej múky na posypanie dosky
Postup:
- Do kuchynského robota pridáme mandľovú múku, tapiokový škrob, morskú soľ a premiešame. Pridáme vajcia, žĺtky a pulzujeme, kým sa nevytvorí hladká štruktúra.
- Pokiaľ je cesto stále lepkavé a lepí sa na ruky, pridáme trochu viac mandľovej múky a tapiokového škrobu po troškách, kým nevznikne viac tvarovateľné cesto.
- Posypeme valček a doštičku alebo čistý rovný povrch trochou bezlepkovej múky.
- Zmes cesta rozdelíme na dva rovnaké diely a jeden dáme do misky, zakryjeme utierkou a odložíme nabok.
- Druhú polovicu cesta položíme na pomúčenú plochu a valčekom vyvaľkáme cesto na veľmi tenkú vrstvu, pričom podľa potreby pridáme viac tapiokového škrobu alebo bezlepkovej múky, aby sa nelepilo.
- Pomocou rezačky na pizzu, radielka alebo ostrého noža nakrájame cestoviny na zhruba 0,5 – 1 cm široké prúžky.
- Nakrájané cestoviny poprášime väčším množstvom tapiokového škrobu alebo bezlepkovej múky, aby sa neprilepili.
- Potom opatrne odložíme nabok a rovnako to urobíme aj s druhou polovicou cesta.
- Medzitým privedieme do varu veľký hrniec s vodou. Vodu dobre osolíme, pridáme cestoviny a varíme 5–7 minút, alebo pokiaľ nie sú al dente.
- Scedíme a podávame s požadovanou omáčkou.