Ingrediencie:
- 1 plechovka plnotučného kokosového mlieka (400 ml)
- 2 nasekané strúčiky cesnaku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1/2 lyžičky oregana
- 1 pohár omáčky marinara
- 1 a 1/2 hrnčeka strúhané bio mozzarelly
Postup:
- Predhrejeme rúru na 200 stupňov a pripravíme zapekaciu misku (ideálne o veľkosti 9×13)
- Pretrepeme plechovku kokosového mlieka, aby sa rozmiešalo.
- Do zapekacej misy dáme uvarené cestoviny a rozprestrieme ich po miske
- Pridáme mlieko, cesnak, cibuľu, oregano a omáčku marinara.
- Dobre premiešame, aby sa všetko rovnomerne spojilo.
- Povrch posypeme syrom a potom misku prikryjeme alobalom
- Pečieme v predhriatej rúre asi 35–40 minút, potom odstránime alobal a opekáme asi tak 2 minúty, aby syr začal bublať.
- Upečené vyberieme z rúry, necháme 10 minút odpočinúť a potom už len stačí naservírovať.