Vegánsky vaječný likér

Vegánsky vaječný likér

Nič nehovorí Vianoce tak ako vaječný koňak! Naša vegánska verzia používa datle, kešu oriešky a marhule, plus mandľové mlieko a brandy na pretvorenie tohto klasického sviatočného nápoja.

Čo budeme potrebovať

  1. 30 g vykôstkovaných datlí
  2. 25 g kešu orechov
  3. 25 g sušených marhúľ
  4. Lyžička nového korenia
  5. 100 ml brandy
  6. Vanilkový struk (len semienka)
  7. 1 l sladeného mandľového mlieka
  8. Ľad
  9. Muškátový oriešok

Postup

  1. Datle, kešu oriešky, marhule a nové korenie namočíme cez noc v brandy
  2. Druhý deň zmes preložíme do mixéra a pridáme semienka z vanilkového struku a mandľové mlieko
  3. V mixéri zmes zmixujeme do hladka
  4. Likér rozdelíme do 8 pohárov s ľadom a ozdobíme muškátovým orieškom
  5. Pridaním 25 ml brandy do každého pohára nám vznikne vegánske bombardino
Najlepšie tradičné taliansky horúci nápoj bombardino bez živočíšnych prísad.
Zdroj: lovingitvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.