Nakladanie kuracieho mäsa sa nijako nelíši od zavárania ostatných druhov mäsa. Je to jednoduché a vy si tak budete môcť mäso uchovať na horšie časy.
Budete potrebovať
- kuracie mäso – množstvo podľa chuti
- rýchlosol
- vývar alebo prevarená voda
- korenie, prípadne rasca
Postup prípravy
- Mäso očistite, opláchnite a zľahka osušte.
- Nakrájajte na požadovanú veľkosť – tak, aby sa kúsky mäsa do pohára vliezli.
- Mäso osoľte, oprite a začnite plniť do vopred sterilizovaných vysušených pohárov.
- Potom mäso zalejte vývarom alebo vodou do ¾ pohára.
- Zaviečkujte a vložte do hrnca.
- Varte pri 98 stupňoch 90 minút, ďalší deň stačí variť už iba 60 minút.
- Vychladnuté poháre uskladnite na temné a chladné miesto – ideálna teplota okolo 14 stupňov.