Milovníci avokáda pozor, toto je recept pre vás! Celý šalát sa práve točí okolo avokáda, kuskusu, kelu a grilovaného kurčaťa. A ešte viac avokáda sa použije na vytvorenie krémového a zeleného dresingu, ktorý sa primiešava do šalátu.
Čo budeme potrebovať
Na dresing
- ½ avokáda
- 170 g bieleho jogurtu
- Hrsť koriandra
- Lyžica limetkovej alebo citrónovej šťavy
- Strúčik cesnaku
- Jarná cibuľka
Na šalát
- 150 g ružičkového kelu (nasekané)
- Plechovka kukurice
- Celé avokádo
- 75 g cherry paradajok
- 100 g červenej papriky
- Štipka korenia
- 100 g kuracích pŕs
- 75 g syra feta
- 180 g kuskusu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Tyčovým mixérom si spolu zmixujeme ½ avokáda, jogurt, koriander, limetkovú šťavu, cesnak a jarnú cibuľku
- Mixujeme, kým dresing nie je úplne hladký
- Na papier na pečenie si vyložíme ružičkový kel a pečieme ho v rúre 20 minút
- Do väčšej misy nasypeme kuskus a zalejeme ho dostatočným množstvom vriacej vody
- Kuskus necháme 5-10 minút odstáť, aby vstrebal všetku tekutinu
- Medzitým si roztopíme panvicu na strednú teplotu, môžeme pridať aj trochu oleja
- Keď je panvica roztopená, pridáme kuracie prsia a restujeme z každej strany 2-3 minúty, kým nie je zlatisté
- Kuracie mäso necháme potom chvíľu odstáť, aby vychladlo, a potom ho krájame na menšie kúsky
- Olúpeme a nakrájam celé avokádo a vložíme ho do misy
- Do misy k avokádu pridáme, kukuricu, varený kuskus, paradajky a papriku s malým množstvom dresingu
- Potom pridáme upečené kuracie mäso, premiešame
- Syr feta môžeme tiež zamiešať do zmesi, alebo ním šalát posypať