Pikantná nátierka z romadúru

Pikantná nátierka z romadúru

Pre milovníkov všetkého pálivého máme pripravenú túto nátierku. Kombinácia pálivej papriky a cesnaku vyvolá príjemné štiepanie na jazyku. Ak ste naozajstní „fajnšmekri“ pridajte ešte čili papričku a nechajte si chutiť!

Čo budeme potrebovať

  1. 125 g romadúru
  2. 110 g hermelínu
  3. 110 g masla (zmäknuté)
  4. ½ lyžičky mletej cibule
  5. Lyžica sladká papriky
  6. Lyžička štipľavej papriky
  7. 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  8. ½ lyžičky mletej rasce
  9. Štipka soli
  10. Mleté čierne korenie
  11. 125 g čerstvý syr

Postup

  1. Zrelé syry spoločne s maslom roztlačíme v jednej mise
  2. Pridáme cibuľu a zvyšné korenie
  3. Znovu všetko spoločne zmiešame, aby sa ingrediencie spojili
  4. Pridáme čerstvý syr, aby sme dosiahli krémovejšiu konzistenciu
  5. Nakoniec zamiešame čerstvo prelisovaný cesnak
  6. Nátierka, vďaka paprike získa červenkastú farbu
  7. Nátierku uložíme na pár hodín do chladničky, aby sa chute prepojili a cesnak získal na intenzite
  8. Uležanú nátierku podávame s praclíkmi, chlebom a pivom

Pokiaľ máte radi hladkú nátierku, rozmixujte syry, maslo a korenie v kuchynskom robote do hladka. Nakrájanú cibuľu a cesnak pridajte ako posledný a ručne zamiešajte.

Pálivá nátierka na chlieb alebo toast s chilli a cesnakom,
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.