Pre milovníkov všetkého pálivého máme pripravenú túto nátierku. Kombinácia pálivej papriky a cesnaku vyvolá príjemné štiepanie na jazyku. Ak ste naozajstní „fajnšmekri“ pridajte ešte čili papričku a nechajte si chutiť!
Čo budeme potrebovať
- 125 g romadúru
- 110 g hermelínu
- 110 g masla (zmäknuté)
- ½ lyžičky mletej cibule
- Lyžica sladká papriky
- Lyžička štipľavej papriky
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- ½ lyžičky mletej rasce
- Štipka soli
- Mleté čierne korenie
- 125 g čerstvý syr
Postup
- Zrelé syry spoločne s maslom roztlačíme v jednej mise
- Pridáme cibuľu a zvyšné korenie
- Znovu všetko spoločne zmiešame, aby sa ingrediencie spojili
- Pridáme čerstvý syr, aby sme dosiahli krémovejšiu konzistenciu
- Nakoniec zamiešame čerstvo prelisovaný cesnak
- Nátierka, vďaka paprike získa červenkastú farbu
- Nátierku uložíme na pár hodín do chladničky, aby sa chute prepojili a cesnak získal na intenzite
- Uležanú nátierku podávame s praclíkmi, chlebom a pivom
Pokiaľ máte radi hladkú nátierku, rozmixujte syry, maslo a korenie v kuchynskom robote do hladka. Nakrájanú cibuľu a cesnak pridajte ako posledný a ručne zamiešajte.