Táto nátierka s romadúrom urobí najmä dojem štýlom, ktorým je servírovaná. Jej chuť je fantastická a ešte vyvolá nadšenie z toho, že sa celý jej objem nachádza v chlebe.
Čo budeme potrebovať
- Veľká cibuľa (nakrájaná najemno)
- 4 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- 2 lyžice masla
- 250 g romadúru (zbavený kôry a nakrájaný na kocky)
- 250 g smotanového syra
- 125 g kyslej smotany
- 2 lyžičky hnedého cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- Lyžička worcesterskej omáčky
- Štipka soli
- Štipka korenia
- Bochník kváskového chleba (cca 450 g)
- Paprika
- Čerstvá zelenina
Postup
- Na veľkej panvici si opečieme cibuľu s cesnakom na masle
- Zmes opekáme približne 10 minút, kým cibuľa nezezlátne
- Panvicu zložíme z tepla a dáme bokom
- Olúpaný romadúr vložíme do rúry a na nízku teplotu ho necháme rozohriať
- Medzitým si vyšľaháme kyslú smotanu, hnedý cukor, šťavu z citróna, worchester, soľ, korenie a cibuľu
- Potom do zmesi zamiešame smotanový syr a dáme bokom
- Pri bochníku odrežeme jeho hornú časť
- Bochník vydlabeme a necháme len malú vrstvu cesta na jeho dne
- Vydlabanú časť chleba nakrájame na kocky
- Rozkúrený romadúr a syrovú zmes spolu premiešame
- Syrovú zmes vlejeme do vydlabaného bochníka
- Prikryjeme odrezanou časťou a celý bochník zabalíme do alobalu
- Takto zabalený chlieb pečieme v rúre na 200 stupňov asi hodinu
- Nátierku podávame v bochníku posypanú paprikou spoločne s kockami chleba a čerstvou zeleninou