Zrelý syr v chlebe

Zrelý syr v chlebe

Táto nátierka s romadúrom urobí najmä dojem štýlom, ktorým je servírovaná. Jej chuť je fantastická a ešte vyvolá nadšenie z toho, že sa celý jej objem nachádza v chlebe.

Čo budeme potrebovať

  1. Veľká cibuľa (nakrájaná najemno)
  2. 4 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  3. 2 lyžice masla
  4. 250 g romadúru (zbavený kôry a nakrájaný na kocky)
  5. 250 g smotanového syra
  6. 125 g kyslej smotany
  7. 2 lyžičky hnedého cukru
  8. 2 lyžičky citrónovej šťavy
  9. Lyžička worcesterskej omáčky
  10. Štipka soli
  11. Štipka korenia
  12. Bochník kváskového chleba (cca 450 g)
  13. Paprika
  14. Čerstvá zelenina

Postup

  1. Na veľkej panvici si opečieme cibuľu s cesnakom na masle
  2. Zmes opekáme približne 10 minút, kým cibuľa nezezlátne
  3. Panvicu zložíme z tepla a dáme bokom
  4. Olúpaný romadúr vložíme do rúry a na nízku teplotu ho necháme rozohriať
  5. Medzitým si vyšľaháme kyslú smotanu, hnedý cukor, šťavu z citróna, worchester, soľ, korenie a cibuľu
  6. Potom do zmesi zamiešame smotanový syr a dáme bokom
  7. Pri bochníku odrežeme jeho hornú časť
  8. Bochník vydlabeme a necháme len malú vrstvu cesta na jeho dne
  9. Vydlabanú časť chleba nakrájame na kocky
  10. Rozkúrený romadúr a syrovú zmes spolu premiešame
  11. Syrovú zmes vlejeme do vydlabaného bochníka
  12. Prikryjeme odrezanou časťou a celý bochník zabalíme do alobalu
  13. Takto zabalený chlieb pečieme v rúre na 200 stupňov asi hodinu
  14. Nátierku podávame v bochníku posypanú paprikou spoločne s kockami chleba a čerstvou zeleninou
Tekutá a lahodná syrová nátierka v chlebe.
Zdroj: foodnessgracious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.