U národa pivárov jednoducho nesmie chýbať kombinácia zrelého syra a čierneho piva. V zásade je jedno aké pivo použijete, ale čierne pivo chuť nátierky ešte viac zvýrazní.
Čo budeme potrebovať
- 250 g romadúru
- 110 g plesnivého syra (niva)
- 50 g masla (zmäknutého)
- 50 ml piva (čierneho)
- Lyžica papriky
- Jarná cibuľka (na ozdobu)
Postup
- Do kuchynského robota umiestnime všetky ingrediencie okrem cibuľky
- Mixujeme, kým nezískame požadovanú konzistenciu
- Nátierku vlejeme do misky a dáme na 30 – 60 minút do chladničky, aby trochu stuhla
Je to skvelá hrianková nátierka či už na opečený toast alebo chlieb. Ak dumáte nad tým aký hriankovač si vybrať (pretože ten sa hodí vždy a ku všetkému) pozrite sa na tieto recenzie tých najlepších hriankovačov , ktoré vám trh môže momentálne ponúknuť.