Sladké potešenie v podobe zrelého syra a sladkého javorového sirupu vám prinesie neskutočný gastronomický zážitok.
Čo budeme potrebovať
- 75 ml javorového sirupu (alebo medu)
- Vetvička rozmarínu
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžičky vody
- 50 g nakrájaných vlašských (opažených)
- 250 g romadúru
- Čerstvá bageta
- Čerstvá zelenina
Postup
- Na platni v malom hrnci si zmiešame javorový sirup, cesnak a vodu
- Miešame, kým sa obsah nerozvonia približne teda 10 – 15 minút
- Rozmarín a cesnak vyhodíme
- Sirup zložíme z tepla a dáme bokom oddýchnuť
- Zo syra odrežeme vrchnú kôrku
- Romadúr umiestnime na plech, pokvapkáme ho sirupom
- Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút
- Syr sa musí roztiecť a byť mäkký
- Navrch nátierky dáme opražené vlašské orechy a podávame so zeleninou a bagetou