Zapečená romadúrová nátierka

Zapečená romadúrová nátierka

Sladké potešenie v podobe zrelého syra a sladkého javorového sirupu vám prinesie neskutočný gastronomický zážitok.

Čo budeme potrebovať

  1. 75 ml javorového sirupu (alebo medu)
  2. Vetvička rozmarínu
  3. 2 strúčiky cesnaku
  4. 4 lyžičky vody
  5. 50 g nakrájaných vlašských (opažených)
  6. 250 g romadúru
  7. Čerstvá bageta
  8. Čerstvá zelenina

Postup

  1. Na platni v malom hrnci si zmiešame javorový sirup, cesnak a vodu
  2. Miešame, kým sa obsah nerozvonia približne teda 10 – 15 minút
  3. Rozmarín a cesnak vyhodíme
  4. Sirup zložíme z tepla a dáme bokom oddýchnuť
  5. Zo syra odrežeme vrchnú kôrku
  6. Romadúr umiestnime na plech, pokvapkáme ho sirupom
  7. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút
  8. Syr sa musí roztiecť a byť mäkký
  9. Navrch nátierky dáme opražené vlašské orechy a podávame so zeleninou a bagetou
Roztopený syr poliaty javorovým sirupom a pečenými vlašskými orechmi.
Zdroj: motherthyme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.