Kompót z ríbezlí

Kompót z ríbezlí

Ak chcete ríbezle ako ovocný kompót, určite musíte vyskúšať tento recept, ktorý vás prekvapí svojou jednoduchosťou a skvelým výsledkom.

Ingrediencie:

  • 1 kg ríbezlí podľa voľby
  • asi 250 g trstinového cukru (podľa sladkosti ríbezlí)
  • voda podľa množstva, naplnenia a veľkosti pohárov

Postup:

  1. Ríbezle vyperte a očistite
  2. Ríbezle zmiešajte s cukrom
  3. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a vypnite
  4. Do čistých pohárov nasypte asi do ¾ zmes ríbezlí a cukru
  5. Ríbezle s cukrom zalejte skoro po vrch pohára vodou a poháre zavíčkujte
  6. Naplnené a zaviečkované poháre dajte do vriacej vody na cca 10 minút a nechajte vychladnúť.

Na tomto výbornom kompóte z ríbezlí si môžete pochutnávať do ďalšej úrody ríbezlí.

Skúste zmiešať dva druhy ríbezlí a budete mať farebný kompót, ale pozor! Guličky by mali byť zhruba rovnako veľké.

Ak chcete kompót vylepšiť, môžete pridať do pohára kúsok škorice, alebo napríklad badiánu.

Červené ríbezle v pohári s kvetinami.
Zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.