Tieto úžasné citrónové bábovky sú doplnené bielymi fondánovými kvetmi a krémovou citrónovou polevou vyrobenou z iba troch ingrediencií. Vďaka cmaru sú tieto košíčky ľahučké a nadýchané.
Čo budeme potrebovať
- 150 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 115 g masla
- 2 vajcia
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Kôra z 1 citróna
- 80 ml cmar
- ¼ lyžičky prášku do pečiva
Na náplň
- 4 lyžice tvarohu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica práškového cukru
Na polevu
- 150 g práškového cukru
- 150 g fondánu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Žlté potravinárske farbivo
- Posypku podľa vlastného výberu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a vyložíme muffinové formičky papierovými košíčkami
- Do cmaru pridáme citrónovú kôru a šťavu
- Maslo vymiešame s cukrom, kým nie je zmes nadýchaná
- Múku zmiešame s práškom do pečiva
- Postupne začneme do maslovej zmesi pridávať vajcia a múku
- Do zmesi pridáme cmar a vanilkový extrakt, miešame kým sa všetko nespojí v cesto
- Cestom plníme košíčky do ⅔ a pečieme 25 minút
- Bábovky necháme schladiť
- V mise zmiešame všetky ingrediencie na tvarohovú náplň
- Keď bábovky vychladnú v ich prostriedku vyrežeme malú jamku
- Ten naplníme citrónovým tvarohom
- Na polevu si pripravíme si rozvaľkáme fondán a pomocou vykrajovača v tvare kvety, vykrojíme 12 kvetov
- Na polevu do misky pridáme citrónovú šťavu a cukor, miešame pokiaľ nevznikne lesklá pasta
- Pridáme farbivo a premiešame
- Svadobné bábovky polevou potierame potom na polevu položíme vykrojený kvet, tú posypeme zdobením a všetko necháme stuhnúť