Ázijské rezance Chow Mein

Ázijské rezance Chow Mein

Pripravte si toto ľahké čínske vegánske jedlo z rezancov, zeleniny a pikantnej omáčky. Je rýchle na prípravu a pritom chuťovo úplne dokonalé!

Ingrediencie

Na omáčku Chow Mein:

  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica hoisin omáčky
  • 1 polievková lyžica ryžového vína alebo suchého sherry
  • 1,5 lyžičky cukru
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • 1 lyžička omáčky sriracha (voliteľne)

Na vyprážané rezance:

  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 šalotka, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 mrkva, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1/2 bielej kapusty, nakrájanej
  • 1/2 hlavy brokolice, nakrájaná na malé ružičky
  • 1,5 šálky fazuľových klíčkov
  • 300 g ázijských pšeničných rezancov
  • 4 jarné cibuľky, nakrájané
  • sezamové semienka

Postup

  1. Pripravte si omáčku premiešaním všetkých ingrediencií.
  2. Rozohrejte trochu oleja vo woku alebo v panvici na vysokej teplote.
  3. Pridajte cesnak a cibuľu a opekajte asi 20 sekúnd, prehadzujte, aby sa zelenina nepripálila.
  4. Pridajte brokolicu a mrkvu a opekajte ďalšiu minútu alebo dve.
  5. Pridajte papriku, fazuľové klíčky a kapustu a pár minút opekajte.
  6. Dobre premiešajte, aby sa všetko rovnomerne opeklo.
  7. Rezance uvarte podľa návodu na obale – je potrebné ich namočiť vo vode alebo pridať rovno do panvice.
  8. Pridajte omáčku chow mein a rezance, dobre premiešajte a podávajte!
  9. Navrch dajte nakrájanú jarnú cibuľku a sezamové semienka.
Čínske rezance so zeleninou a pikantnou omáčkou v panvici, naberané čínskymi paličkami.
www.cupfulofkale.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie tradičné recepty na čínske rezance , či už s mäsom alebo bez mäsa.
Inšpirujte sa variantmi ryžových alebo vaječných rezancov, ktoré sú na prípravu ľahké a vo finále veľmi chutné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.