Pripravte si toto ľahké čínske vegánske jedlo z rezancov, zeleniny a pikantnej omáčky. Je rýchle na prípravu a pritom chuťovo úplne dokonalé!
Ingrediencie
Na omáčku Chow Mein:
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica hoisin omáčky
- 1 polievková lyžica ryžového vína alebo suchého sherry
- 1,5 lyžičky cukru
- 1 lyžička sezamového oleja
- 1 lyžička omáčky sriracha (voliteľne)
Na vyprážané rezance:
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 1 šalotka, nakrájaná na tenké plátky
- 1 mrkva, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1/2 bielej kapusty, nakrájanej
- 1/2 hlavy brokolice, nakrájaná na malé ružičky
- 1,5 šálky fazuľových klíčkov
- 300 g ázijských pšeničných rezancov
- 4 jarné cibuľky, nakrájané
- sezamové semienka
Postup
- Pripravte si omáčku premiešaním všetkých ingrediencií.
- Rozohrejte trochu oleja vo woku alebo v panvici na vysokej teplote.
- Pridajte cesnak a cibuľu a opekajte asi 20 sekúnd, prehadzujte, aby sa zelenina nepripálila.
- Pridajte brokolicu a mrkvu a opekajte ďalšiu minútu alebo dve.
- Pridajte papriku, fazuľové klíčky a kapustu a pár minút opekajte.
- Dobre premiešajte, aby sa všetko rovnomerne opeklo.
- Rezance uvarte podľa návodu na obale – je potrebné ich namočiť vo vode alebo pridať rovno do panvice.
- Pridajte omáčku chow mein a rezance, dobre premiešajte a podávajte!
- Navrch dajte nakrájanú jarnú cibuľku a sezamové semienka.
Vyskúšajte aj naše ďalšie tradičné recepty na čínske rezance , či už s mäsom alebo bez mäsa.
Inšpirujte sa variantmi ryžových alebo vaječných rezancov, ktoré sú na prípravu ľahké a vo finále veľmi chutné!