Tento jednoduchý recept na boršč bez mäsa z jedného hrnca vám zaberie iba 30 minút! Lahodná a zdravá zimná polievka z repy plná živín je ľahkým obedom alebo aj večerou o všednom dni.
Ingrediencie
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 stredne veľké mrkvy
- 2 stredne veľké červené repy
- 2 litre zeleninového vývaru
- 2 zemiaky
- 1/4 hlávky bielej kapusty
- 2 bobkové listy
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 polievkové lyžice nasekaného čerstvého kôpru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- (vegánska) kyslá smotana na ozdobu
- ražný chlieb na podávanie
Postup
- Nakrájajte si cibuľu, mrkvu, repu, zemiaky a kapustu.
- Mrkva a repu môžete tiež nastrúhať pomocou strúhadla.
- Zahrejte veľký hrniec na stredne vysokej teplote.
- Pridajte rastlinný olej, na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu a červenú repu a za častého miešania restujte asi 5 minút.
- Do hrnca pridajte horúci zeleninový vývar, na kocky nakrájané zemiaky, nakrájanú kapustu a bobkové listy, priklopte pokrievkou a varte 10 minút.
- Do hrnca pridajte citrónovú šťavu, paradajkový pretlak, nasekaný cesnak, nasekaný kôpor, soľ a korenie.
- Prikryte a varte ďalších 5 minút.
- Pred podávaním nechajte ešte 15 minút odpočívať pod pokrievkou.
- Ozdobte lyžicou (vegánskej) kyslej smotany a ďalším čerstvým kôprom.
- Podávajte s ražným chlebom.
- Užite si to!
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na guláša bez mäsa 5x inak! Budete sami prekvapení, že vám v nich mäso vôbec nechýba. Máme pre vás variant z fazule, húb alebo napríklad zemiakov.