Plnené cukety s paradajkovou omáčkou

Plnené cukety s paradajkovou omáčkou

Máme pre vás ďalší úžasný recept na vegetariánsky obed! Talianske plnené cukety sú rýchlym a zdravým pokrmom, ktorý si zamilujete! Pripravíte ich za pouhých 20 minút a navyše sú vegetariánske a bez lepku.

Ingrediencie

  • 2 cukety, rozpolené pozdĺžne
  • 1 šálka fazule cannellini
  • 1 a 1/4 šálky paradajkovej omáčky
  • 1/2 šálky syra mozzarella, nastrúhaného
  • 1/4 šálky parmezánu, strúhaného
  • 1 polievková lyžica čerstvej bazalky, nasekané

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Lyžicou vydlabajte jadro cukiet a položte polovičky cukiet lícom dole na papierové obrúsky, aby nasiakli prebytočnú vlhkosť.
  3. Nalejte 1 šálku paradajkovej omáčky do zapekacej misky 33×23 cm.
  4. Vložte do misy polovičky cukiet a do ich stredu pridajte fazuľu cannellini.
  5. Na fazuľu nalejte zvyšnú paradajkovú omáčku, potom posypte mozzarellou a parmezánom.
  6. Pečte odkryté 20 minút a poslednú 1 minútu opekajte na HIGH, kým syr nezhnedne.
  7. Potom posypte čerstvou bazalkou a podávajte!
Cukety plnené vegetariánskou zmesou, zapečené so syrom a servírované v zapekacej mise s paradajkovou omáčkou.
www.asimplepalate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.