Máme pre vás ďalší úžasný recept na vegetariánsky obed! Talianske plnené cukety sú rýchlym a zdravým pokrmom, ktorý si zamilujete! Pripravíte ich za pouhých 20 minút a navyše sú vegetariánske a bez lepku.
Ingrediencie
- 2 cukety, rozpolené pozdĺžne
- 1 šálka fazule cannellini
- 1 a 1/4 šálky paradajkovej omáčky
- 1/2 šálky syra mozzarella, nastrúhaného
- 1/4 šálky parmezánu, strúhaného
- 1 polievková lyžica čerstvej bazalky, nasekané
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Lyžicou vydlabajte jadro cukiet a položte polovičky cukiet lícom dole na papierové obrúsky, aby nasiakli prebytočnú vlhkosť.
- Nalejte 1 šálku paradajkovej omáčky do zapekacej misky 33×23 cm.
- Vložte do misy polovičky cukiet a do ich stredu pridajte fazuľu cannellini.
- Na fazuľu nalejte zvyšnú paradajkovú omáčku, potom posypte mozzarellou a parmezánom.
- Pečte odkryté 20 minút a poslednú 1 minútu opekajte na HIGH, kým syr nezhnedne.
- Potom posypte čerstvou bazalkou a podávajte!