Luxusné papriky plnené zmesou z quióny a fazule sú strašne jednoduché na prípravu a zároveň chutné a sýte. Je to vynikajúce jedlo, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek počas týždňa a pochutí si na ňom celá vaša rodina.
Ingrediencie
- 4 veľké papriky, rozkrojené napoly a zbavené semienok
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie, podľa chuti
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 lisované strúčiky cesnaku
- ¼ lyžičky vločiek červeného chilli (voliteľne)
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička údené papriky
- ½ lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
- 1 plechovka (425 g) nakrájaných paradajok
- 1 plechovka (425 g) čiernych fazule, scedených a prepláchnutých
- 1 plechovka (425 g) červených fazule, scedených a prepláchnutých
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka čerstvej/mrazenej alebo konzervovanej kukurice
- 1 šálka quinoy
- ½ šálky strúhanej goudy
- voliteľný topping: avokádo, koriander/petržlenová vňať, kyslá smotana a plátky limetky
Postup
- Predhrejte rúru na 200° Celzia a plech vyložte papierom na pečenie.
- Papriku dôkladne umyte a prebytočnú vlhkosť utrite papierovou utierkou.
- Opatrne nakrájajte každú papriku na polovicu, cez stonky.
- Vyhoďte rebrá a semienka a položte na pripravený plech.
- Postriekajte trochou oleja v spreji a posypte soľou a korením.
- Pečte 8-10 minút.
- Medzitým rozohrejte olej v ťažkej panvici na stredne vysokej teplote.
- Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
- Vmiešajte paradajky, fazuľu a kukuricu.
- Pridajte vločky červeného chilli, mletú rascu, údenú papriku, soľ a korenie a za stáleho miešania 2-3 minúty povarte.
- Vmiešajte quinú a vývar a znížte plameň na minimum.
- Prikryte a nechajte dusiť, kým sa quinoa neuvarí, asi 12-15 minút.
- Akonáhle je hotovo, stiahnite z platne a zmes opatrne vmiešajte do opečených paprík.
- Vrch bohato posypte strúhaným syrom, vložte späť do rúry a pečte 6–8 minút (kým sa syr nerozpustí a paprika nezmäkne).
- Po dokončení vyberte z rúry a ozdobte nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
- Podávajte s obľúbeným toppingom a užite si to.