Jesenné pečené kura

Jesenné pečené kura

Vychutnajte si nielen počas jesenných dní túto lahôdku z jedného pekáča. Príprava je ľahké a chute sú delikátne! Kombinácia kuracieho mäsa, sezónnej zeleniny, jabĺk a slaniny je neodolateľná.

Ingrediencie

  • 5 kuracích stehien s kosťou a kožou
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 a 1/2 lyžice červeného vínneho octu
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • po 1 polievkovej lyžici nasekaný čerstvý tymián, šalvia a rozmarín
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • 1 veľký batát (asi 450 g), neolúpaný, nakrájaný na 2 cm kocky
  • 500 g ružičkového kelu, nakrájané na polovice
  • 2 stredné červené jablká, zbavené jadrovníka a nakrájané na polmesiačiky s hrúbkou asi 3/4 palca
  • 2 cibule šalotky, olúpané a nakrájané na plátky hrubé asi 2 cm
  • 4 plátky údenej slaniny, nakrájané na 2,5 cm kúsky
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, na ozdobu (voliteľne)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 230 stupňov Celzia.
  2. Dajte 2 lyžice olivového oleja, červený vínny ocot, cesnak a bylinky do uzatvárateľného vrecka.
  3. Pridajte kura, dochuťte soľou a korením, potom vrecko uzavrite a zmesou masírujte kura tak, aby sa bylinky rovnomerne rozložili.
  4. Dajte bokom a nechajte chvíľu odpočívať.
  5. Rozložte sladké zemiaky, ružičkový kel, jablká a šalotku na plech s rozmermi 45 x 33 cm.
  6. Pokvapkajte zvyšnými 2 lyžicami olivového oleja, potom premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Rozotrite do rovnomernej vrstvy.
  8. Kuracie stehná položte na vrstvu zeleniny/jabĺk.
  9. Oddeľte všetky kúsky slaniny, ktoré by mohli byť zlepené, a potom posypte slaninou zmes zeleniny a jabĺk.
  10. Pečte v predhriatej rúre, kým kura a zelenina nezozlátnu, asi 30 – 35 minút.
  11. Grilujte počas posledných niekoľkých minút, aby bolo kura krásne zlatisté a chrumkavejšie.
  12. V prípade potreby ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.
Pečené kuracie mäso, sezónna zelenina, jablká a slanina na plechu.
www.cookingclassy.com

Vychutnajte si tiež šťavnaté kuracie mäso pripravované v alobale 5x inak. Je to delikatesa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.