Pečené kura na koreňovej zelenine

Pečené kura na koreňovej zelenine

Naučte sa, ako zakaždým pripraviť šťavnaté, chutné a dozlatista upečené kura! Tento recept, v ktorom kura budeme piecť na koreňovej zelenine, je jednoduchý a skvele sa hodí do zimného počasia, pretože krásne zahreje. Užite si to!

Ingrediencie

  • cca 2 kg celého kurčaťa
  • 8 strúčikov cesnaku, olúpaných
  • 8 vetvička tymiánu plus 1 lyžička lístkov čerstvého tymiánu
  • 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 500 g kvaka
  • 500 g reďkovky – okrúhlice
  • ▢ 3/4 libry baby karotky
  • 1 stredná žltá cibuľa
  • 500 g červených baby zemiakov
  • 6 lyžíc rastlinného oleja
  • 4 lyžice masla, zmäkčeného
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Vyberte krk a droby z kuracej dutiny, ak sú súčasťou.
  2. Kuchynskou pinzetou odstráňte prípadné pierka z kože.
  3. Pred pečením nechajte kura 1-1/2 hodiny stáť pri izbovej teplote.
  4. Cibuľu olúpte a nakrájajte na štvrťky (koreň nechajte neporušený).
  5. Olúpte a nakrájajte kvaka a reďkev – okrúhlice na 2 cm klinky.
  6. Všetku zeleninu premiešajte so 4 strúčikmi cesnaku, 3 vetvičkami tymiánu a 1/4 hrnčekom oleja vo veľkom pekáči.
  7. Dochuťte soľou a korením.
  8. Predhrejte rúru na 250 stupňov Celzia.
  9. V malej miske zmiešajte 2 lyžice zmäknutého masla s 1 lyžičkou lístkov čerstvého tymiánu a petržlenovou vňaťou.
  10. Dochuťte štipkou soli a trochou korenia.
  11. Končekmi prstov alebo lyžičkou jemne uvoľnite priestor medzi mäsom a kožou. (Dávajte pozor, aby ste kožičku neroztrhli.)
  12. Bylinkové maslo rovnomerne rozprestrite pod kožu pri prsiach.
  13. Kuraciu dutinu poriadne osoľte a okoreňte.
  14. Pridajte 4 strúčiky cesnaku a 5 vetvička tymiánu a utrite ich o steny dutiny.
  15. Krídla zastrčte pod telo a nohy k sebe voľne zviažte kuchynským povrázkom.
  16. Kurča potrite zvyšným olejom a bohato posypte soľou a korením.
  17. Zvyšné maslo rozotrite na prsia.
  18. Kurča položte na koreňovú zeleninu a pečte 25 minút.
  19. Znížte teplotu rúry na 200 stupňov Celzia a pokračujte v pečení po dobu 45 minút, kým najhrubšia časť stehna (od kosti) pri meraní teplomerom neukáže 74 stupňov C.
  20. Pokiaľ je nedopečené, pokračujte v pečení, pokiaľ kurča nedosiahne požadovanú teplotu.
  21. Kurča položte na doštičku, voľne zakryte fóliou a nechajte 15 minút odpočívať.
  22. Skontrolujte, či je zelenina prepečená av prípade potreby ju vráťte do rúry, aby bola chrumkavá, zatiaľ čo kura odpočíva.
  23. Pred podávaním jemne premiešajte so šťavou z pekáča.
  24. Kurča naporciujte a podávajte.
Celé kura upečené v rúre so zeleninou, servírované v pekáči.
www.stripedspatula.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.