Kuracie kúsky so zeleninou a kokosovým mliekom

Kuracie kúsky so zeleninou a kokosovým mliekom

Ak ste hrdí majitelia pomalého hrnca, potom rozhodne vyskúšajte tento recept! Kurča a zelenina je ozvláštnená voňavou zmesou korenia a poriadnou dávkou aromatických chutí, ktoré im dodáva cesnak a zázvor. To všetko je zjemnené kokosovým mliekom. Podávajte s dusenou ryžou a vykúzlite tak úplne luxusný a jednoduchý pokrm.

Ingrediencie

  • 4 strúčiky cesnaku, olúpané
  • asi 30 g zázvoru, nahrubo nakrájaného
  • 1 malá sladká cibuľa, olúpaná a nakrájaná na štvrtky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice masla
  • cca 1 100 g vykostených kuracích stehien bez kože, nakrájaných na väčšie kúsky
  • 2 plechovky kokosového mlieka, nepretrepaného
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 1 plechovka detských kukuričiek
  • 1 šálka hrášku alebo mrazenej zeleniny podľa vášho výberu

Na dochutenie:

  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 a 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • 1 lyžička soli

Postup

  1. Korenie zmiešajte a dajte bokom.
  2. V malom kuchynskom robote zmiešajte cesnak, zázvor a cibuľu a pulzujte, kým nevznikne pasta.
  3. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a rozpustite maslo.
  4. Pridajte pastu a dobre premiešajte.
  5. Restujte niekoľko minút a potom pridajte zmes korenia.
  6. Za stáleho miešania restujte 2–3 minúty.
  7. Presuňte cesnak, cibuľu a zázvor na jednu stranu hrnca a pridajte do hrnca kúsky kurčaťa.
  8. Kurča mierne opečte zo všetkých strán a pomocou pevnej drevenej lyžice s ním pohybujte po hrnci.
  9. Malo by byť dôkladne obalené zmesou korenia.
  10. Preložte všetko do pomalého hrnca.
  11. Otvorte plechovky s kokosovým mliekom a pomocou polievkovej lyžice odstráňte smotanu z vrchnej časti.
  12. Mali by ste jej mať asi 1 šálku.
  13. Kurča zalejte kokosovým mliekom.
  14. Kukuričné ​​klasy sceďte a nakrájajte napoly.
  15. Pridajte do pomalého hrnca.
  16. Všetko varte na LOW po dobu 4 hodín.
  17. Kukuričný škrob vyšľahajte s kokosovou smotanou do hladka a pridajte ku kuraciemu mäsu.
  18. Dobre premiešajte.
  19. Pridajte mrazený hrášok alebo inú zeleninu podľa vlastného výberu.
  20. Varte ďalšie pol hodiny, alebo kým nebude kura prepečené a zelenina horúca.
  21. Podávajte s ryžou.
Kuracie mäso s hráškom a kukuricou v korenenej omáčke z kokosového mlieka, servírované v hrnci s vedľa položenou miskou ryže.
www.simplebites.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.