Táto nízkokalorická korenená polievka je plná zeleniny a šošovky bohaté na bielkoviny. Je krásne hrejivá, zdravá a navyše si na nej pochutnáte!
Ingrediencie
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 malá nakrájaná cibuľa
- 3 nakrájané mrkvy
- 3 nakrájané stonky stonkového zeleru
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 šálka opláchnuté červené šošovky
- 450 g čerstvého špenátu
- 1 polievková lyžica talianskeho korenia
- 1 lyžička rasce
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 plechovka (425 g) nakrájaných paradajok
Postup
- Do veľkého hrnca nalejte ¼ šálky zeleninového vývaru.
- Pridajte cibuľu a cesnak.
- Varte na strednom plameni, kým cibuľa nezosklovatí.
- Pridajte mrkva a stopkatý zeler.
- Varte ďalších 5 minút.
- Pridajte talianske korenie a rascu a podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Premiešajte.
- Pridajte zvyšok zeleninového vývaru, plechovku nakrájaných paradajok a šošovku.
- Priveďte do varu a potom prikryte pokrievkou a znížte plameň na stredne nízku teplotu.
- Varte 30 minút za občasného miešania.
- Keď ste pripravení podávať, pridajte špenát a premiešajte.
- Špenát pridávajte po hŕstoch, kým sa nevstrebe a nespojí s polievkou. Špenát rýchlo vädne.
- Podávajte pokvapkaný čerstvým citrónom a ozdobené čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou (voliteľne).