Polievka z červenej šošovky a špenátu

Polievka z červenej šošovky a špenátu

Táto nízkokalorická korenená polievka je plná zeleniny a šošovky bohaté na bielkoviny. Je krásne hrejivá, zdravá a navyše si na nej pochutnáte!

Ingrediencie

  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 malá nakrájaná cibuľa
  • 3 nakrájané mrkvy
  • 3 nakrájané stonky stonkového zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 šálka opláchnuté červené šošovky
  • 450 g čerstvého špenátu
  • 1 polievková lyžica talianskeho korenia
  • 1 lyžička rasce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 plechovka (425 g) nakrájaných paradajok

Postup

  1. Do veľkého hrnca nalejte ¼ šálky zeleninového vývaru.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak.
  3. Varte na strednom plameni, kým cibuľa nezosklovatí.
  4. Pridajte mrkva a stopkatý zeler.
  5. Varte ďalších 5 minút.
  6. Pridajte talianske korenie a rascu a podľa chuti osoľte a okoreňte.
  7. Premiešajte.
  8. Pridajte zvyšok zeleninového vývaru, plechovku nakrájaných paradajok a šošovku.
  9. Priveďte do varu a potom prikryte pokrievkou a znížte plameň na stredne nízku teplotu.
  10. Varte 30 minút za občasného miešania.
  11. Keď ste pripravení podávať, pridajte špenát a premiešajte.
  12. Špenát pridávajte po hŕstoch, kým sa nevstrebe a nespojí s polievkou. Špenát rýchlo vädne.
  13. Podávajte pokvapkaný čerstvým citrónom a ozdobené čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou (voliteľne).
Zeleninová polievka s červenou šošovkou servírovaná v miske s lyžicou s vedľa položeným ččerstvým koriandrom a klinom citróna.
www.keepingthepeas.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.