Citrónová krémová torta

Citrónová krémová torta

Sladko kyslá kombinácia s jemnosťou mascarpone robí túto tortu úplne delikátnou. Citrón celú tortu krásne osvieži a vám ani nedôjde, že ste zjedli už tri kúsky.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 225 g masla (zmäknutého)
  2. 200 g práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. 4 vajcia
  5. 225 g hladkej múky
  6. 2 lyžičky prášku do pečiva
  7. 3 lyžice mlieka

Na krém

  1. 250 g mascarpone
  2. 5 lyžíc tučného tvarohu (alebo viac, podľa chuti)
  3. 2 lyžičky citrónovej šťavy alebo 1 lyžička citrónovej esencie
  4. Citrónová kôra (na ozdobu)
  5. Múčkový cukor (na ozdobu)
  6. Olúpané mesiačiky citróna (na ozdobu)

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Pripravíme si tortovú formu, ktorej dno vyložíme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom
  3. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom
  4. Pridáme vanilku, vajcia, preosejeme múku a prášok do pečiva
  5. Zmes dohladka mixujeme a úplného prepojenia ingrediencií
  6. Postupne začneme zašľahávať mlieko
  7. Zmes by mala byť ľahko tekutá, možno nebude potrebné použiť všetko mlieko
  8. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť na 25 minút do rúry
  9. Po vybratí z rúry, necháme korpus 10 minút odpočívať vo forme a až potom ho vyberieme na mriežku na úplné vychladnutie
  10. Na krém si zmiešame tvaroh s citrónom, ten potom pridáme do mascarpone
  11. Všetko zmiešame a podľa vlastných preferencií dochutíme
  12. Vychladnutý korpus rozpolíme na približne dve rovnaké časti
  13. Vnútornú stranu korpusu potrieme dostatočným množstvom krému a priklopíme druhou polovicou
  14. Zvyškom krému potrieme vrch torty
  15. Tortu dozdobíme kúskami citróna, citrónovou kôrou a tesne pred podávaním posypeme práškovým cukrom
Krásne ozdobená citrónová torta s citrónovým krémom.
Zdroj: lifeloveandsugar.com

Ak neviete čo s prebytkom jahôd a jahodové dezerty už vám lezú aj ušami. Môžete si ich zavariť a uchovať na ďalší rok. Vyskúšajte jeden z týchto osvedčených postupov na zaváranie jahôd a uchovajte ich chuť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.