Svadba je spečatením vzájomnej lásky medzi dvoma ľuďmi. A aký symbol môže lepšie vystihnúť tento vzájomný cit, než srdce. Potom neexistuje lepšia voľba ako torta v tvare srdca.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 230 g masla (zmäknutého)
- 400 g cukru kryštál
- 470 g hladkej múky
- 13 g prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- 240 g plnotučného mlieka
- 30 g kyslej smotany
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ lyžičky mandľového extraktu
- 4 bielky
Na polevu
- 230 g mäkkého masla
- 910 g práškového cukru
- 6 lyžíc plnotučného mlieka
- lyžička mandľového extraktu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie
- V mise zmiešame maslo a cukor
- Šľaháme približne 4 minúty pokiaľ nie je zmes nadýchaná a hladká
- Vo vedľajšej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ
- V menšej miske zmiešame mlieko, kyslú smotanu, vanilkový a mandľový extrakt
- Sypkú zmes striedavo s mliečnou zmesou pridávame do maslovej zmesi
- Miešame na malú rýchlosť, aby sa všetko dobre prepojilo
- Z bielkov si vyšľaháme sneh
- Bielky opatrne a postupne vmiešame do cesta
- Cesto nalejeme do tortovej formy a uhladíme ho na povrchu
- Korpus pečieme približne 25 minút, kým špajľa nie je čistá
- Necháme 10 minút chladnúť vo forme a potom formu zložíme a korpus necháme úplne vychladiť
- Na mandľovú polevu si ušľaháme maslo, spoločne s cukrom a mliekom
- Krém musí byť hladký a ľahko roztierateľný
- Pridáme extrakt a vyšľaháme
Pokiaľ nemáte doma tortovú formu v tvare srdca, nevadí tu je tip ako vytvoriť srdce aj bez nej. Budeme potrebovať štvorcovú a guľatú tortovú formu. Vytvorené cesto rozdelíme do týchto dvoch foriem, vyložené papierom na pečenie a upečieme. Keď je korpus vychladený, okrúhly korpus rozrežeme na pol. Tieto polovice priložíme k stranám štvorcového korpusu, aby vznikol tvar srdca. Korpusy potrieme rovnomerne polevou a zakryjeme prechodmi.