Táto torta je špecifická tým, že jej povrch nie je potiahnutý žiadnou cukrárskou hmotou alebo marcipánom. Preto je takzvane nahý, len potretý krémom.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 450 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- Lyžička jedlej sódy
- 350 g masla (zmäknutého)
- 400 g cukru kryštál
- 5 vajec
- Lyžica vanilkového extraktu
- 420 ml cmar
- 200 g čerstvých malín (nepovinné)
Na krém
- 350 g masla (zmäknutého)
- 650 g práškového cukru
- 6 lyžíc smotany na šľahanie
- Lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Tri tortové formy vymastíme a vysypeme múkou
- Do veľkej misy zmiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ
- Vo vedľajšej mise zmiešame maslo a cukor, kým nie je zmes úplne hladká
- Potom postupne začneme pridávať a zašľahávať vajcia
- Vmiešame extrakt
- Postupne začneme pridávať suché ingrediencie a cmar
- Cesto miešame tak dlho, kým sa všetky ingrediencie nespoja
- Cesto rovnomerne nalejeme do pripravených foriem
- Korpusy pečieme približne 25 minút a priebežne vykonávame test špajlí
- Korpusy necháme úplne vychladnúť
- Na krém prešľaháme maslo s práškovým cukrom, smotanou, vanilkou a soľou
- Šľaháme na vysokú rýchlosť 3 minúty
- Pokiaľ je krém príliš riedky, pridáme ešte cukor, pokiaľ je krém príliš hustý, pridáme ešte 1 polievkovú lyžicu smotany alebo ešte štipku soli, pokiaľ je krém príliš sladká
- Jednotlivé korpusy prekladáme dostatočným množstvom krému a malinami, pokiaľ ste sa pre nich tiež rozhodli
- Zostávajúcu polevu rozotrieme po stranách torty a polevu vyhladíme
Veľkým trendom posledných rokov je zdobiť svadobné torty sušeným ovocím. A to najlepšie urobíte vo kvalitnej sušičke ovocia. Ak žiadnu nemáte, alebo sa pre nejakú ešte len rozhodujete pozrite sa na tieto skvelé recenzie sušičiek ovocia a rozhodne nešliapnete vedľa.