Pizza slimáky z lístkového cesta

Pizza slimáky z lístkového cesta

Skvelý recept, ktorý sa hodí ako pohostenie pre neočakávanú návštevu, tak aj ako rýchla desiata pre najmenších členov rodiny a ich kamarátov. Ingrediencie sú kvalitné a ľahké na strávenie.

Čo budeme potrebovať

  1. 400 g chladeného lístkového cesta
  2. 250 ml Marinara omáčky
  3. 250 g strúhanej mozzarelly
  4. 125 g nastrúhaného parmezánu
  5. 2 lyžice olivového oleja
  6. lyžička cesnakového prášku (môže byť aj čerstvý prelisovaný)
  7. ½ lyžičky sušeného oregana

Postup

  1. Na pracovnej ploche rozvaľkáme lístkové cesto
  2. Cesto by malo byť približne 1 centimeter vysoké
  3. Cesto prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie
  4. Rozvaľkané cesto potrieme dostatočným množstvom omáčky Marinara (cca 200 ml)
  5. Potom ho rovnomerne posypte nastrúhaným parmezánom (cca 90 g) a mozzarellou
  6. Cesto začneme, od dlhšej strany plechu, rolovať
  7. Keď je cesto zrolované zabalíme ho do plastovej fólie a necháme v chladničke, aspoň 30 minút odpočívať
  8. Rúru si medzitým predhrejeme na 190 stupňov
  9. Zatiaľ čo sa rúra rozohrieva, zmiešame si olivový olej s cesnakom a oreganom
  10. Cesto vyberieme z chladničky a odstránime plastovú fóliu
  11. Nakrájame ho na približne 2 centimetrové slimáky
  12. Slimáky potom vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie
  13. Vrch každého závitku potrieme zmesou olivového oleja
  14. A posypeme zvyškom strúhaného parmezánu
  15. Slimáky dáme do rúry a pečieme približne 18 minút, kým nie sú na povrchu zlatisté a syr nebubla
  16. Slimáky podávame teplé so zvyšnou Marinara omáčkou

Rovnako ako pri pizze nanášajte len tenkú vrstvu omáčky. Vďaka tomu sa lístkové cesto nemôže rozmočiť. Ak chcete uspokojiť aj malých stravníkov aj inými dobrotami vyskúšajte jeden z týchto receptov na pochúťky pre deti z mrkvy .

Pizza závitky s Marinara omáčkou a plnené syrom.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.