Pizza mriežky z lístkového cesta

Pizza mriežky z lístkového cesta

Tentokrát to nie je tvar slimákov, ale mriežok a chutia úplne rovnako skvele. V tomto recepte môžete popustiť uzdu svojej fantázii a chuťovým bunkám. Vyberte si variáciu údenín podľa svojej ľubovôle.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice hladkej múky
  2. 2 plátky lístkového cesta (vyvaľkané)
  3. 6 lyžíc omáčky Marinara
  4. 90 g strúhaného syra
  5. 100 g koliesok údeniny (salám, vysočina, feferónky atď.)

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie
  3. Pracovnú plochu posypeme múkou a rozložíme (rozvaľkáme) prvý plát lístkového cesta
  4. Rozvaľkané cesto rozrežeme pozdĺžne na 3 obdĺžniky
  5. Tie potom znovu rozrežeme, aby vzniklo 6 približne rovnako veľkých štvorcov
  6. Listové štvorčeky položíme na plech
  7. Každý štvorec potrieme 1 polievkovou lyžicou omáčky
  8. Omáčku roztierame až po okraje
  9. Hore navŕšime syr a údeninu
  10. Druhý plát vyložíme na pracovnú plochu
  11. Rozrežeme ho opäť na 3 obdĺžniky
  12. Každý obdĺžnik rozrežeme znova pozdĺžne, aby nám vzniklo približne 12 rovnako veľkých prúžkov cesta (spolu 36 prúžkov)
  13. Na každý štvorec položíme 6 prúžkov, tak aby vytvorili mriežku
  14. V rúre pečieme 20 minút, kým nie sú pizza slimáky zlatohnedé
  15. Keď sú upečení, necháme ich na 10 minút odpočinúť, než ich budeme servírovať
Pizzové bochníky plnené salámou, feferónkami a syrom.
Zdroj: lifemadesimplebakes.com

Dávajte na ne pozor, slimáky sa bohužiaľ rýchlo spália.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.