Chuť skaramelizované cibule a intenzívna chuť plesnivého syra, idú ruka v ruke krásne dohromady. Keď sa vám táto kombinácia spojí v ústach, začne skutočný chuťový ohňostroj.
Čo budeme potrebovať
- 500 g lístkového cesta
- Maslo
- 3 lyžice olivového oleja
- 800 g cibule (nakrájané nadrobno)
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička cukru kryštál
- 200 g nivy (nastrúhaná)
- 30 g žeruchy
- 30 g vlašských orechov
Postup
- Na pracovnej ploche si rozvaľkáme lístkové cesto
- Preložíme ho na plech, prepicháme vidličkou a dáme ho na 20 minút odpočinú do chladničky
- Rúru si medzitým rozohrejeme na 200 stupňov
- Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej
- Pridáme cibuľu a soľ
- Cibuľu, za občasného miešania, vyprážame približne 10 minút
- Prisypeme cukor
- Cibuľu miešame, kým nám nezačne karamelizovať a zachytávať sa jemne o dno panvice
- Podľa chuti dokoreníme a odstavíme
- Odpočinuté cesto vyberieme a rozprestrieme naň cibuľovú zmes
- Posypeme nastrúhanou nivou
- Cesto začneme od dlhšej strany rolovať
- Potom ho nakrájame na rovnako veľké kusy
- Tie rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry
- Slimáky pečieme približne 20 minút dozlatista, kým nezačne niva vytekať
- Slimáky vyberieme z rúry posypeme ich žeruchou a nasekanými vlašskými orechmi
- A najlepšie ihneď podávame, kým je cesto ešte teplé a krehké