Slimáky z lístkového cesta a nivou

Slimáky z lístkového cesta a nivou

Chuť skaramelizované cibule a intenzívna chuť plesnivého syra, idú ruka v ruke krásne dohromady. Keď sa vám táto kombinácia spojí v ústach, začne skutočný chuťový ohňostroj.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g lístkového cesta
  2. Maslo
  3. 3 lyžice olivového oleja
  4. 800 g cibule (nakrájané nadrobno)
  5. ½ lyžičky soli
  6. 1 lyžička cukru kryštál
  7. 200 g nivy (nastrúhaná)
  8. 30 g žeruchy
  9. 30 g vlašských orechov

Postup

  1. Na pracovnej ploche si rozvaľkáme lístkové cesto
  2. Preložíme ho na plech, prepicháme vidličkou a dáme ho na 20 minút odpočinú do chladničky
  3. Rúru si medzitým rozohrejeme na 200 stupňov
  4. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej
  5. Pridáme cibuľu a soľ
  6. Cibuľu, za občasného miešania, vyprážame približne 10 minút
  7. Prisypeme cukor
  8. Cibuľu miešame, kým nám nezačne karamelizovať a zachytávať sa jemne o dno panvice
  9. Podľa chuti dokoreníme a odstavíme
  10. Odpočinuté cesto vyberieme a rozprestrieme naň cibuľovú zmes
  11. Posypeme nastrúhanou nivou
  12. Cesto začneme od dlhšej strany rolovať
  13. Potom ho nakrájame na rovnako veľké kusy
  14. Tie rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry
  15. Slimáky pečieme približne 20 minút dozlatista, kým nezačne niva vytekať
  16. Slimáky vyberieme z rúry posypeme ich žeruchou a nasekanými vlašskými orechmi
  17. A najlepšie ihneď podávame, kým je cesto ešte teplé a krehké
Rolky plnené cibuľou s plesňovým syrom.
Zdroj: alekasgettogether.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.