Sacher torta s jablkami

Sacher torta s jablkami

Klasické čokoládové cesto doplnené o jablká, ktoré dodajú celej torte ešte väčšiu vláčnosť ako s originálnym receptom. Odporúčame nezjesť tortu hneď, ale nechať ho pár dní odležať v chladničke a vláčnosť jabĺk, spolu s marmeládou urobia svoje čaro.

Čo budeme potrebovať

  1. 100 g trstinového cukru
  2. 100 g celozrnnej múky
  3. 10 g prášku do pečiva
  4. Lyžička škorice
  5. 200 g jabĺk
  6. 2 vajcia
  7. 110 g oleja
  8. 70 g bielej čokolády (nahrubo nastrúhaná)
  9. 175 g kvalitnej horkej čokolády
  10. 75 g smotany (48 %)

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešame cukor, múku, prášok do pečiva a škoricu
  2. Premiešame a pridáme postrúhané jablko, vajcia a olej
  3. Cesto premiešame, aby sa spojilo
  4. Cesto prelejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom
  5. Tortu pečieme na 180 stupňov približne 35 – 40 minút
  6. Na polevu vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu
  7. Keď je čokoláda rozpustená, prilejeme smotanu a varíme
  8. Keď je torta hotová, vyberieme ju z rúry a necháme vychladnúť.
  9. Na vychladenú tortu nalejeme čokoládovú polevu a posypeme kúskami bielej čokolády
  10. Pred podávaním necháme tortu stuhnúť

Ako je nám známe tort je celý rad, ale ak ste ešte nenašli svojho favorita tak preskúmajte tieto recepty na sladké aj slané torty , kde ho určite nájdete.

Vláčna čokoládová torta plnená nastrúhanými jablkami.
Zdroj: jernejkitchen.com

Ak chcete mať Sacher tortu aj s polevou rozpustite si trochu čokolády, ktorú ste použili na náplň a nalejte ju na povrch.
Pokiaľ vám nebude vadiť trochu drobivejší korpus, môžete upiecť celé tortové cesto naraz. Pečte asi 40 minút a potom zakryte vrch alobalom (inak sa spáli) a pečte ďalších 10–15 minút. Nechajte vychladnúť a rozpoľte. Potrite marhuľovou marmeládou a je hotovo.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.