Vegánska Sacherova torta

Vegánska Sacherova torta

Tak trochu netradičné podanie tohto dezertu. Musíme vyhovieť potrebám širokého publika a vegánstvo je veľmi populárnym životným štýlom, preto prichádzame s vegánskou verziou tejto torty.

Čo budeme potrebovať

  1. 3 lyžice kokosového oleja
  2. 200 g nemliečnej čokolády
  3. 2 hrnčeky bezlepkovej múky
  4. ½ šálky kakaa
  5. 1 ½ lyžičky jedlej sódy
  6. lyžička soli
  7. hrnček jablčného pyré
  8. 2 lyžice javorového sirupu
  9. lyžička vanilkového extraktu
  10. lyžice jablčného octu
  11. 2 hrnčeky nemliečneho mlieka (mandľové, sójové, ovsené)
  12. 150 g marhuľovej marmelády

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Tortovú formu vymastíme rastlinným tukom a dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Na vodnom kúpeli rozpustíme kokosový olej s čokoládou
  4. Než sa čokoláda rozpustí, preosejeme si múku, kakao, jedlú sódu, soľ a premiešame
  5. V samostatnej mise zmiešame jablčné pyré, javorový sirup, vanilku, ocot a nemlieko
  6. Mokré ingrediencie spolu premiešame
  7. Za stáleho miešania vlejeme mokré ingrediencie do suchých a miešame, kým sa úplne nespoja
  8. Pridáme čokoládovú zmes a znova premiešame
  9. Polovicu cesta nalejeme do pripravenej formy
  10. Vložíme formu s cestom do rúry a pečieme približne 30 – 35 minút
  11. Vykonáme test špajlí
  12. Keď je špajľa čistá, vyberieme tortu z rúry a necháme ju 5 minút chladnúť vo forme
  13. Potom z neho formu zložíme
  14. Postup zopakujeme s druhou polovicou cesta, pečieme po rovnako dlhú dobu
  15. Pred nanesením marmelády necháme oba korpusy úplne vychladnúť.
  16. Jednu polovicu potrieme lekvárom a priklopíme tou druhou
Vegánska čokoládová torta s marhuľovou marmeládou.
Zdroj: theminimalistvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.