Tu sme si pre vás pripravili skutočnú čerešničku na torte medzi čokoládovými receptami. Čokoládovejší dezert asi len tak nenájdete. Pokiaľ chcete, aby tento recept bol naozaj famózny, používajte čokoládu, ktorá obsahuje viac ako 55% čokolády.
Čo budeme potrebovať
- 120 g masla
- 170 g horkej čokolády
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 75 g cukru
- Štipka soli
- 2 lyžice hladkej múky
Postup
- Rúru predhrejeme na 220 stupňov
- Malé formičky na zapekanie si vymastíme maslom a vysypeme múkou
- Na vodnom kúpeli si rozpustíme maslo a čokoládu
- Vedľa v mise si vyšľaháme vajcia so žĺtkami, cukrom a soľou
- Cesto musí zhustnúť
- Čokoládu vyšľaháme do hladka a rýchlo ju vmiešame do vaječnej zmesi spoločne s múkou
- Cesto vylejeme do pripravených formičiek
- A pečieme pri vysokej teplote 12 minút, kým strany tort nesú pevné a stredy mäkké
- Tortičky vyberieme a necháme minútku vychladnúť
- Potom vršok tortičky prikryjeme tanierom a vyklopíme
- Torta sa musí ihneď podávať
Aby tento recept na Sacher tortu bol naozaj famózny, používajte čokoládu, ktorá obsahuje viac ako 55% čokolády.