Cuketa je výborným základom pre guláš, pretože ho jednak pomerne dobre zahustí a jednak vďaka nej bude objemnejší. Vyskúšajte tento výdatný zeleninový pokrm, ktorý vás po dlhom studenom dni krásne zahreje!
INGREDIENCIA
- 3 veľké zemiaky
- 1 mladá cuketa
- 1 červená paprika
- 3 paradajky
- 1 cibuľa
- olej
- mletá sladká paprika
- rasca
- majorán
- korenie
- soľ
- polohrubá múka
POSTUP
- V kastróle na tuku osmažte nakrájanú cibuľu.
- Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
- Zeleninu opláchnite a nakrájajte na rezančeky alebo na kocky.
- Všetko pridajte k cibuli v kastróle.
- Osoľte a okoreňte.
- Dochuťte rascou, sladkou paprikou a majoránom.
- Duste domäkka.
- Pokiaľ sa vám zdá guláš málo hustý, zahustite ho lyžičkou múky, ktorú dobre povarte.