Bezmästý hubový guláš

Bezmästý hubový guláš

Jednoduchý pokrm s hubami vám dokáže, že chutný guláš sa urobiť aj bez mäsa. Podávajte ho s cestovinami alebo akoukoľvek inou prílohou a získate tak výdatné jedlo plné živín.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½ cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 1 kg ľubovoľných húb, nakrájaných (na guláš sa najviac hodia mladé tvrdé huby ako suchohríby alebo praváky)
  • 1 plechovka (400 ml) nakrájaných paradajok
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 a ½ lyžičky papriky
  • 5 až 6 vetvička čerstvého tymiánu
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja.
  2. Pridajte cibuľu a opekajte, kým cibuľa nezačne mäknúť, asi 4 minúty.
  3. Pridajte červenú papriku a restujte, kým paprika a cibuľa nezačnú karamelizovať asi 3 až 5 minút.
  4. Preložte na tanier a odložte bokom.
  5. V rovnakej panvici rozohrejte jednu lyžicu olivového oleja.
  6. Pridajte huby a za občasného miešania varte, kým sa voda, ktorú huby pustili, nezačne odparovať.
  7. Huby ochuťte soľou a sušeným cesnakom a pokračujte vo varení, kým huby nezmäknú, nezmenší objem a hubová tekutina sa takmer neodparí, ešte asi 5 až 7 minút.
  8. Pridajte predvarenú papriku a cibuľu, nakrájané paradajky, zeleninový vývar, papriku a tymián.
  9. Dobre premiešajte.
  10. Priveďte do varu, prikryte, znížte plameň a nechajte asi 20 minút prebublávať.
  11. Užite si to!
Guláš z húb a zeleniny v hrnci s vareškou.
www.mariaushakova.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.