Fazuľový guláš bez mäsa

Fazuľový guláš bez mäsa

Pikantný hustý vege guláš ochutený údenou paprikou si musí obľúbiť snáď každý! Vďaka fazuľkám a zelenine je pokrm skvele výdatný a sýty. Navyše je vegánsky, bez lepku a hotový do 30 minút.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 červené cibule, nakrájané
  • 2 červené papriky, zbavené semienok, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a rozdrvené
  • 2 – 3 lyžice sladkej údenej papriky
  • 800 g nakrájaných konzervovaných paradajok
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 polievková lyžica trstinového cukru
  • 1 štipka mletého čierneho korenia
  • 1 štipka soli
  • 800 g konzervovaného fazuľového mixu, odkvapkaného a prepláchnutého
  • 4 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané, na ozdobu (voliteľne)
  • 4 lyžice kyslej smotany na podávanie (voliteľne)

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a na strednom plameni 5 minút opekajte cibuľu a červenú papriku.
  2. Pridajte cesnak a opekajte 1 minútu.
  3. Vmiešajte sladkú údenú papriku a opekajte po dobu 1 minúty.
  4. Dávajte pozor, aby ste papriku nenechali restovať dlhšie, mohla by zhorknúť.
  5. Vmiešajte konzervované paradajky, zeleninový vývar a cukor a dochuťte soľou a korením.
  6. Varte 10 minút, občas zamiešajte.
  7. Pridajte fazuľu a varte 2 minúty, kým sa fazuľa neprehreje.
  8. Posypte lístky čerstvej petržlenovej vňate a podávajte.
Guláš z fazule a zeleniny servírovaný v hlbokom tanieri, ozdobený kyslou smotanou a čerstvými bylinkami.
www.therealmealdeal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.