Jednoduchý recept na prípravu, ktorý skvele snúbi jemné bravčové mäso s horčicou, cesnakom a oreganom. Perfektne sa hodí ako na sviatočnú večeru, tak na každodenný obed.
Ingrediencie
- 750 g bravčovej bábiky
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1/4 šálky dijonskej horčice
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 1/2 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky korenia
- 1 lyžička čerstvého rozmarínu, nasekaného
Postup
- Bravčovú bábiku v prípade potreby orežte, odstráňte striebornú kožu (lesklý biely povlak na mäse) a prebytočný tuk.
- V plytkej veľkej miske alebo pekáčiku zmiešajte olivový olej, dijonskú horčicu, hrubozrnnú horčicu, med, citrónovú šťavu, cesnak, soľ, korenie a rozmarín a dobre premiešajte.
- Pridajte bravčovú bábiku a poriadne premiešajte.
- Misku pevne zakryte alobalom alebo plastovou fóliou a marinujte bravčové mäso v chladničke po dobu najmenej 8 hodín, maximálne 24 hodín.
- Keď ste pripravení piecť, predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
- Dajte mäso do pekáča a zbavte sa zvyšnej marinády.
- Mäso pečte 30 až 40 minút, alebo pokiaľ teplomer na mäso nezaznamená 68 stupňov Celzia.
- Vyberte pekáč z rúry, pevne ho zakryte alobalom a pred krájaním nechajte 10 minút stáť.
- Dobrú chuť!
Pripravili sme si pre vás aj ďalšie luxusné recepty na vynikajúce kotletky z bravčového mäsa : zapečené aj grilované!