Smotanový hovädzí guláš s mrkvou a slaninou

Smotanový hovädzí guláš s mrkvou a slaninou

Užite si tento pokrm, ktorý vás zahreje počas zimných večerov. Je to lahodná a vďačná večera, ktorá vás prekvapí svojou úplne božskou chuťou!

Ingrediencie

  • 4 plátky slaniny, nakrájané
  • 500 g hovädzej gleje, nakrájanej na kocky
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 6 šalotiek, olúpaných a nakrájaných na polovice
  • 6 mrkví, olúpaných a nakrájaných na kúsky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 a 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice hustej smotany na šľahanie
  • nakrájaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Slaninu opečte na stredne vysokom plameni v ťažkom hrnci.
  2. Vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke, tuk nechajte v hrnci.
  3. Hovädzie mäso pretrepte v igelitovom sáčku s múkou, štipkou soli a štipkou korenia.
  4. Pridajte do hrnca a restujte na stredne vysokej teplote, kým nezhnedne.
  5. Pridajte šalotku, mrkvu a paradajkový pretlak a premiešajte.
  6. Zalejte vývarom a duste 90 minút.
  7. Vmiešajte slaninu, horčicu a smotanu.
  8. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
Guláš z hovädzieho mäsa so zeleninou a smotanou servírovaný na tanieri a posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.framedcooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.