Užite si tento pokrm, ktorý vás zahreje počas zimných večerov. Je to lahodná a vďačná večera, ktorá vás prekvapí svojou úplne božskou chuťou!
Ingrediencie
- 4 plátky slaniny, nakrájané
- 500 g hovädzej gleje, nakrájanej na kocky
- 1/2 šálky hladkej múky
- soľ a korenie podľa chuti
- 6 šalotiek, olúpaných a nakrájaných na polovice
- 6 mrkví, olúpaných a nakrájaných na kúsky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 a 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 2 lyžice hustej smotany na šľahanie
- nakrájaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Slaninu opečte na stredne vysokom plameni v ťažkom hrnci.
- Vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke, tuk nechajte v hrnci.
- Hovädzie mäso pretrepte v igelitovom sáčku s múkou, štipkou soli a štipkou korenia.
- Pridajte do hrnca a restujte na stredne vysokej teplote, kým nezhnedne.
- Pridajte šalotku, mrkvu a paradajkový pretlak a premiešajte.
- Zalejte vývarom a duste 90 minút.
- Vmiešajte slaninu, horčicu a smotanu.
- Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.