Kuracie stehná v medovo-horčičnej omáčke

Kuracie stehná v medovo-horčičnej omáčke

Luxusné chrumkavé kuracie stehná ochutené kurkumou v pikantnej medovo-horčičnej omáčke sú vychutené k úplnej dokonalosti a vy si ich zamilujete. Pritom ide o neuveriteľne jednoduchý recept. To jednoducho musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 6 – 8 kuracích stehien, s kosťou as kožou
  • olej na vyprážanie
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 čajová lyžička sušenej horčice
  • soľ a korenie

Na medovo-horčičnú omáčku:

  • 3 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 3 lyžice dijonskej horčice
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice kuracieho vývaru
  • soľ a korenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. Osušte kuracie stehná.
  3. Zmiešajte olivový olej, kurkumu, sušenú horčicu, soľ a korenie a dobre zapracujte do kuracích stehien tak, aby bola zmesou úplne pokrytá.
  4. Suroviny na medovo-horčičnú omáčku prešľahajte a dajte bokom.
  5. Na sporáku rozohrejte veľkú panvicu vhodnú do rúry.
  6. Po zahriatí pridajte olej tak, aby sotva pokryl povrch.
  7. Keď sa blyští, pridajte kuracie stehná kožou dole.
  8. Opekajte 3–4 minúty dozlatista, potom otočte a opekajte z druhej strany asi 3 minúty.
  9. Prebytočný olej zlejte a všetko zalejte medovo-horčičnou omáčkou.
  10. Vložte panvicu do rúry a pečte 30 minút alebo pokiaľ teplomer vložený do mäsa neukáže vnútornú teplotu 80 °C.
  11. Vyberte z rúry a podávajte.
Chrumkavé kuracie stehná ochutené kurkumou v pikantnej omáčke, obložená listovou zeleninou a servírovaná na tanieri.
www.flavourandsavour.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.