Keď spomínate na detstvo, vybavia sa vám zlatisté buchty s lahodnou náplňou? Zatvorte oči, zahryznite sa a vráťte sa do minulosti.
INGREDIENCIA na 10 buchiet
- 300 g hladkej múky
- 150 ml plnotučného mlieka
- 25 g krupicového cukru
- 20 g droždia
- štipka soli
- 40 g masla
- 1 žĺtok
- 1 lyžica rumu
- maková náplň podľa receptu vyššie
- práškový cukor
POSTUP
- V mise premiešame múku a soľ.
- Z mlieka, droždia a cukru vytvoríme kvások.
- Maslo rozpustíme a spolu s kváskom pridáme k múke.
- Vmiešame žĺtok a rum.
- Vypracujeme cesto a necháme hodinu kysnúť.
- Rúru si predhrejeme na 180 °C.
- Cesto vyvaľkáme.
- Krájame na štvorčeky a vložíme náplň.
- Vytvarujeme buchty a vyskladáme na pekáčik.
- Buchty potrieme rozpusteným maslom.
- Necháme 20 minút kysnúť.
- Pečieme približne 15 minút.
- Ešte horúce posypeme práškovým cukrom.