Tvarohovo – jablčné lievance

Tvarohovo – jablčné lievance

Klasika tak trochu nevšedne. Poďte vyskúšať tradičné lievancové cesto doplnené o nastrúhané jablko. Kúzlo jablka sa v tomto recepte skrýva v jeho schopnosti výsledný pokrm urobiť vláčnym a nadýchaným ako obláčik.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g tučného tvarohu vo vaničke
  2. 2 polievkové lyžice smotany
  3. 2 vajcia
  4. 1 veľké jablko
  5. Šťava z polovice citróna
  6. 1 hrnček hladkej múky
  7. 1 hrnček celozrnnej múky
  8. 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  9. 1 čajová lyžička jedlej sódy
  10. 4 polievkové lyžice cukru
  11. 2 polievkové lyžice oleja
  12. 2 polievkové lyžice rozpusteného masla na opekanie

Postup

  1. Jablko umyjeme, olúpeme a nastrúhame
  2. Do postrúhaného jablka primiešame cukor a pridáme citrónovú šťavu
  3. Do zmesi pridáme tvaroh, smotanu a olej
  4. Všetko dohromady premiešame
  5. Ďalej do zmesi pridáme vajcia a znova zmiešame
  6. Vedľa v mise si zmiešame všetky suché ingrediencie. To znamená hladkú a celozrnnú múku, jedlú sódu a prášok do pečiva
  7. Všetko v mise premiešame
  8. Suché ingrediencie začneme pomaly prisypávať k ingredienciám mokrým
  9. Všetko spolu premiešame do hladkej zmesi
  10. Keď je cesto pripravené, na rozpálenej panvičke si rozpustíme maslo
  11. Lievance do zlatista opekáme z oboch strán

Pokiaľ patríte medzi milovníkov jabĺk v akejkoľvek podobe, neváhajte vyskúšať tieto recepty na jablčné rezy, ktoré vás určite nesklamú.

Veža z lievancov, čučoriedkami, malinami a javorovým sirupom.
Zdroj einfachbacken.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.