Klasika tak trochu nevšedne. Poďte vyskúšať tradičné lievancové cesto doplnené o nastrúhané jablko. Kúzlo jablka sa v tomto recepte skrýva v jeho schopnosti výsledný pokrm urobiť vláčnym a nadýchaným ako obláčik.
Čo budeme potrebovať
- 250 g tučného tvarohu vo vaničke
- 2 polievkové lyžice smotany
- 2 vajcia
- 1 veľké jablko
- Šťava z polovice citróna
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček celozrnnej múky
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 4 polievkové lyžice cukru
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 polievkové lyžice rozpusteného masla na opekanie
Postup
- Jablko umyjeme, olúpeme a nastrúhame
- Do postrúhaného jablka primiešame cukor a pridáme citrónovú šťavu
- Do zmesi pridáme tvaroh, smotanu a olej
- Všetko dohromady premiešame
- Ďalej do zmesi pridáme vajcia a znova zmiešame
- Vedľa v mise si zmiešame všetky suché ingrediencie. To znamená hladkú a celozrnnú múku, jedlú sódu a prášok do pečiva
- Všetko v mise premiešame
- Suché ingrediencie začneme pomaly prisypávať k ingredienciám mokrým
- Všetko spolu premiešame do hladkej zmesi
- Keď je cesto pripravené, na rozpálenej panvičke si rozpustíme maslo
- Lievance do zlatista opekáme z oboch strán
Pokiaľ patríte medzi milovníkov jabĺk v akejkoľvek podobe, neváhajte vyskúšať tieto recepty na jablčné rezy, ktoré vás určite nesklamú.