Lievance s malinovou omáčkou

Lievance s malinovou omáčkou

V jednoduchosti je sila a to presne platí o tomto recepte. Pár krokov stačí na vytvorenie nadýchaných tvarohových lievancov a tiež stačí pár krokov, aby ste uvarili výbornú omáčku, ktorá celé jedlo krásne doplní.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 3 bielky
  2. 3 žĺtky
  3. 2 lyžice práškového cukru
  4. 230 g tučného alebo polotučného tvarohu
  5. 50 g hladkej múky
  6. 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na omáčku

  1. 250 g malín
  2. 2 lyžice cukru

Postup

  1. Samotný tvaroh rozšľaháme v miske
  2. Vo vedľajšej mise zmiešame cukor a žĺtky
  3. Zmes šľaháme, kým nebude nadýchaná
  4. Postupne pridávame tvaroh, hladkú múku, vanilku
  5. Všetko spolu premiešame, kým nevznikne tekuté cesto
  6. Vo vedľajšej mise z bielkov vyšľaháme sneh
  7. Ten opatrne vmiešavame do cesta na lievance
  8. Lievance potom vyprážame po oboch stranách na rozohriatej panvičke s trochou oleja
  9. V malom hrnci si uvaríme omáčku na lievance
  10. Do hrnca pridáme maliny a cukor
  11. Zmes zahrievame tak dlho, kým sa cukor nerozpustí a maliny nezačnú mäknúť
  12. Keď sú maliny dostatočne zmäknuté, zložíme ich z platne a necháme vychladnúť
  13. Lievance servírujeme preliate malinovou omáčkou
Vláčne lievance s malinovou omáčkou a kyslou smotanou.
Zdroj: mycountrytable.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.