Klasické ukrajinské sírniky

Klasické ukrajinské sírniky

Recept prevzatý z ukrajinskej kulinárskej kultúry. Cesto je hutnejšie a hustejšie, než tomu býva u nami známych tvarohových lievancov. Do sírnikov je radosť sa zahryznúť, najmä keď sú podávané teplé s kyslou smotanou, cukrom a javorovým sirupom.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g tvrdého tvarohu
  2. 2 vajcia
  3. 125 g + 75 g hladkej múky (oddelene)
  4. 25 g cukru
  5. ½ lyžičky soli
  6. Hrozienka (nepovinný)
  7. 6-8 polievkových lyžíc oleja na vyprážanie

Postup

  1. Do veľkej misy nadrobíme tvrdý tvaroh na malé kúsky
  2. Pridáme 2 vajcia a zmiešame
  3. Primiešame 125 g múky, cukor a soľ
  4. Ak v recepte používate hrozienka, tak ich pridajte
  5. Všetko do hladka premiešame
  6. Cesto musí byť hustejšie, nie ako klasické palacinky cesto
  7. Z cesta tvarujeme malé placky, ktoré obalíme vo zvyšnej múke (75 g)
  8. Vo veľkej panvici rozohrejeme 4 lyžice oleja
  9. Syrníky na panvičku opatrne vkladáme
  10. Pečieme z každej strany 4 -5 minút, kým nie sú zlatisté

Na tanieri ozdobíme práškovým cukrom, pokvapkáme javorovým sirupom, medom a šľahačkou. Alebo vyskúšajte sírniky na tradičný ruský spôsob – s kyslou smotanou a obľúbeným lesným ovocím.

Hutné ukrajinské sírniky s lesným ovocím.
Zdroj: foodgawker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.