Tvarohové lievance s jablkami

Tvarohové lievance s jablkami

Tentokrát nie je jablko vo vnútri lievancového cesta, ale steká ako sirup po jeho povrchu. Toping ovonený škoricou a muškátovým orieškom, je ideálny pre raňajky v sychravom jesennom rane.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 500 g tvarohu
  2. 4 vajcia
  3. 220 ml mlieka
  4. 250 g hladkej múky
  5. 2 polievkové lyžice medu alebo javorového sirupu
  6. Štipku soli
  7. Maslo alebo olej na vyprážanie

Na jablkový toping

  1. 750 g jabĺk
  2. 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  3. 2 polievkové lyžice cukru kryštál
  4. 1 lyžička mletej škorice
  5. 1 lyžička muškátového orieška
  6. Štipka soli
  7. 1 lyžička vanilkového extraktu
  8. 100 ml vody

Postup

  1. Vo veľkej mise si zmiešame spoločne všetky ingrediencie na cesto
  2. Cesto dáme bokom a necháme oddýchnuť
  3. Na panvici si rozpustíme maslo
  4. Platňu s panvicou rozohrejeme na strednú teplotu a potom opekáme lievančeky z oboch strán
  5. Na jablčnú omáčku olúpeme jablká a zbavíme ich jadrovníka
  6. Jablká nakrájame na stredne veľké kúsky
  7. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou
  8. V hrnci zmiešame vodu, korenie, soľ, med a jablká
  9. Zmes privedieme do varu
  10. Akonáhle sa začne zmes variť, prikryjeme hrniec pokrievkou a pokračujeme vo varení na strednú teplotu asi 10 minút
  11. Keď je omáčka prevarená, zložíme ju z platne a tyčovým mixérom ju rozmixujeme, podľa našich preferencií
  12. Do omáčky pridáme vanilku a premiešame
Lívancová hora s jablčným topingom a kúskami jabĺk.
Zdroj: lecremedelacrumb.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.