Vymeňte stereotyp klasických zemiakov za sladké zemiaky alebo batáty. Táto sladká alternatíva skvele dopĺňa vyprážanú rybu na šalátovom lôžku.
Čo budeme potrebovať
- 3 veľké batáty (ošúpané a nakrájané na kocky)
- 3 lyžice olivového oleja
- 4 filety tilápie alebo tresky (ca 400 g)
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžičku chilli
- 3 uhorky hadovky
- 150 g rukoly
- čerstvá bazalka alebo 2 lyžice sušenej bazalky
- nastrúhaná citrónová kôra
- soľ
- korenie
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov
- Vyložíme si plech papierom na pečenie
- Na plechu si premiešame batátové kocky s 2 lyžicami olivového oleja
- Osolíme a okoreníme
- Batáty v rúre pečieme približne 30 minút av priebehu pečenia občas miešame kým nezhnednú
- Batáty necháme vychladnúť
- Medzitým si na panvici orestujeme na zvyšnom olivovom oleji rybu
- Rybu osolíme a okoreníme
- A pečieme kým nie je ryba hotová
- V malej miske zmiešame citrónovú šťavu, sójovú omáčku a chilli
- Vo veľkej mise zmiešame batáty, uhorku, rukolu, bazalku a citrónovú kôru, zalejeme dresingom a premiešame
- Šalát servírujeme a navrch dáme kúsky opečené ryby.
Šalát je možný podávať aj s údeným lososom.